Volledig scherm
Deelnemers aan de AW4D in 2012. Archieffoto: Theo Kock © theo kock

Zondag als slotdag blijft een optie voor de Achterhoekse Wandel4Daagse

DOETINCHEM - De zondag als slotdag voor de Achterhoekse Wandel4Daagse (AW4D) - met start en finish op het Simonsplein in Doetinchem - blijft een optie voor de komende edities. De komende aflevering, die volgende week woensdag 29 mei start en duurt tot en met zaterdag 1 juni blijft alles nog bij het oude. 

De AW4D wordt voor de vijftiende keer gehouden. 

,,We zijn over de zondag in gesprek met de Catharinakerk", zegt Jo Weijers, voorzitter van de AW4D. ,,We zouden graag een keer proberen hoe het bevalt te starten op Hemelvaartsdag en te eindigen op de zondag. Nu kan dat niet omdat er op zondag een dienst is in de kerk.”

Met Hemelvaart starten en eindigen op zondag heeft als voordeel dat deelnemers die een baan hebben één vrije dag minder zouden hoeven op te nemen. Hierdoor zou de AW4D meer deelnemers kunnen trekken.

Stadsfeest

Jan Keukenkamp van Catharina Cultureel, dat de kerk op het Simonsplein verhuurt voor evenementen, beaamt mogelijkheden te zien om in de toekomst tegemoet te komen aan de wens van de AW4D. Keukenkamp: ,,Ook met het jaarlijkse Stadsfeest, als er een universele dienst op het Simonsplein wordt gehouden, is er op zondag geen dienst. Dat zou dus ook op andere zondagen kunnen. Zorgvuldigheid is geboden. Maar er wordt serieus over nagedacht.”

Weijers verwacht dat het aantal deelnemers voor de editie van volgende week ongeveer gelijk blijft aan vorig jaar. Volgens Weijers hebben zich nu 1.000 lopers voor de vier dagen aangemeld. Daarnaast kunnen deelnemers zich per dag aanmelden. De eerste etappe wordt woensdag gelopen via Drempt en Hummelo. Etappe twee op Hemelvaartsdag gaat naar Hengelo en Zelhem. Op vrijdag wordt het Montferland aangedaan en op zaterdag wordt gewandeld naar Etten en Terborg. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek