Volledig scherm
PREMIUM
De woonboulevard in Doetinchem is elke zondag open. © Theo Kock

Zondagopening bij woonboulevard Doetinchem meteen succesvol

DOETINCHEM - Als het aan klanten en ondernemers op de Woonboulevard Doetinchem ligt, blijven de twaalf winkels ook in de toekomst op alle zondagen open. ,,Je hebt nu lekker lang de tijd om alles rustig te bekijken. Alleen jammer dat je dan niet even ergens kunt zitten voor koffie met iets lekkers.”

De parkeerplaats van Woonboulevard Doetinchem stroomde zondagmiddag al snel vol. Met nummerplaten van garages uit plaatsen als Lichtenvoorde, Aalten, Ulft, Zevenaar, Zieuwent en zelfs Kleef en Bocholt. 

Quote

Er zitten heel veel kappers maar voor een leuk cadeautje, kun je slechts bij twee dure zaken of de Action terecht

Sinds 1 september mag het woonplein voor een proef van een jaar elke zondag van 12 tot 17 uur open. Vijf weken na de start heeft de hele regio dat inmiddels goed door. ,,Het was even wennen, maar veel mensen weten het nu en er wordt veel over gebeld”, zegt een medewerkster bij meubelzaak Profijt.

,,Ik vind dat het tot nu toe niet tegenvalt”, zegt storemanager Robert Freriks van beddenzaak Auping. ,,Het was even wennen, maar ze komen nu uit de hele omgeving. Die mensen was je anders kwijt aan Zutphen, Terborg of Duiven, want daar zijn ze al langer elke zondag open.” De verkoopster van Totaal Bed bevestigt dat beeld: ,,We zijn in september voorzichtig begonnen met twee verkopers op zondag, maar we gaan nu gauw een derde inzetten, want het loopt al heel erg goed.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek