Volledig scherm
De Driekoningenkapel in hartje Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Zondagsrust op woensdagmiddag in Doetinchemse kapel

DOETINCHEM - Voortaan wordt elke woensdagmiddag in de Driekoningenkapel in het centrum van Doetinchem een vesper gehouden als bezinningsmoment. De vespers duren een half uur en beginnen om half 6.

Vespers komen voort uit de kloostertraditie. Het draait daarbij om bezinning. Er klinken liederen, waarnaar geluisterd kan luisteren. Ook kan er gezongen worden. Een voorganger leest een korte tekst uit de bijbel. Het hart van de vesper vormt de stilte van enkele minuten. Vanaf 5 uur is iedereen welkom om een kop koffie of thee te drinken of voor een gesprek. De vesper zelf begint om half 6.

Geen toeval

De locatie van de vesper is niet toevallig gekozen. De Driekoningenkapel was vanaf de veertiende eeuw de kapel van het plaatselijke gasthuis, waar vreemdelingen tijdelijk onderdak vonden. Vespers worden al eeuwenlang gehouden in kloosters. Monniken stoppen met hun werk en gaan naar de diensten in de kloosterkapel. De dienst aan het einde van de middag heet vesper.

Het wekelijks terugkerende bezinningsmoment is een initiatief van de Protestantse Gemeente Doetinchem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek