Volledig scherm
PREMIUM
Een jonge Ajax-fan in het uitvak van De Vijverberg tijdens de vorige kampioenswedstrijd van Ajax, in 2016. © Pim Ras Fotografie

Zorg over kaartjes die zijn doorverkocht aan Ajax-fans voor kampioenswedstrijd

DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem maakt zich zorgen over de hoeveelheid kaartjes die zijn doorverkocht door seizoenkaarthouders van De Graafschap aan Ajax-supporters. Het gaat om tickets die toegang geven tot de wedstrijd woensdag (19.30 uur) op De Vijverberg als Ajax tegen De Graafschap officieel kampioen wordt.  

,,Samen met De Graafschap zijn we er alert op dat dat niet gebeurt”, zegt Boumans. ,,De verkoop via Marktplaats hebben we wel onder controle. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer wegen om kaartjes door te verkopen en daar hebben we minder zicht op.”

De spanning of Ajax kampioen wordt in Doetinchem is er na de uitslagen van zondag wel van af; door de winst van Ajax en het verlies van PSV is de voorsprong van de Amsterdammers drie punten én veertien goals. Daardoor er moet een wonder gebeuren wil de schaal niet op De Vijverberg worden uitgereikt. 

Het uitvak in het stadion (capaciteit 550 plekken) zit woensdagavond volledig vol met Ajax-fans. Zij komen met een verplichte buscombi naar Doetinchem, opstapplaats is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het betekent dat een konvooi van tien of elf bussen vanuit de hoofdstad naar de Achterhoek rijdt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek