Zorghotel de Slingebeek in Gaanderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zorghotel de Slingebeek in Gaanderen. © dg

Zorgcentra Achterhoek niet meer op slot bij corona-uitbraak: ‘Dat willen we echt niet meer’

GAANDEREN - De Achterhoekse zorgcentra voor ouderen hoeven ‘in principe’ niet meer op slot. De instellingen hebben met elkaar afgesproken dat met corona besmette ouderen bij een grote uitbraak worden verplaatst naar het nieuwe zorghotel in Gaanderen.

7 reacties

 • dese

  8 maanden geleden
  Wat is je alternatief.
 • dese

  8 maanden geleden
  Goed om daar nu vast over na te denken. Heel goed plan.
 • I Jansen

  8 maanden geleden
  De maatregelen zijn nodig zolang er nog geen vaccin is. Natuurlijk hopen we allemaal op een snel einde aan dit virus. Tot het zover is, zal gezamenlijk opvangen op 1 plaats het veiligste en minst onprettige alternatief zijn. Bezoek bij besmette bewoners blijft alleen onder strikte beperkingen mogelijk. 
 • Gerrit de Veen

  8 maanden geleden
  Terecht: Want naar “oranje gebieden” op vakantie gaande kinderen en feestende kleinkinderen moeten ook gewoon bij opa en oma op bezoek mogen komen. Het zou pas echt grappig zijn als het omgekeerd was. Jongeren worden ernstig ziek en ouderen niet. En opa en oma’s bingo en bridgen, koersballen er op los. Om vervolgens op regelmatig op visite te gaan bij kinderen en kleinkinderen. Want ze hebben het recht om te genieten van de oude dag, en om de familie te zien. Ik denk dat de oudere generatie wel respect zou hebben.......
 • theo

  8 maanden geleden
  Dus gewoon door laten woekeren tot iedereen het lootje legt en daar zijn mensen nog blij mee ook dus als oma corona heeft word ze overgeplaatst en mag ze bezoek ontvangen nou succes met jullie aanpak 
 1. ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meistershuus’’
  PREMIUM
  vrogger en now

  ‘Als ik uitleg waar ik woon, zeggen mensen ‘oh, het ´meisters­huus’’

  GAANDEREN - Ze fietsten er in 1987 langs en waren direct gecharmeerd van het huis. ,,Maar we dachten ook ‘dat kunnen we nooit betalen’. We waren voor een huis aan het sparen, maar in die tijd stegen de huizenprijzen sneller dan je kon sparen”, vertelt Ernst Jan de Heer (68). Toch werden hij en zijn echtgenote Joke Colenbrander (61) eigenaar van het huis aan de Kerkstraat in Gaanderen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Achterhoek