Verpleegkundige Kim Stemerdink van zorggroep Marga Klompé krijgt haar eerst vaccinatie .
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundige Kim Stemerdink van zorggroep Marga Klompé krijgt haar eerst vaccinatie . © Rob Voss

Zorgpersoneel uit Achterhoek moet flink eind rijden voor een prik: ‘niet ideaal’

WINTERSWIJK - Zorgmedewerkers uit vooral de Achterhoek moeten flink een eind rijden voor ze op de locatie zijn waar ze een spuit krijgen. In hun eigen tijd zijn ze zo drie uur kwijt voor het halen van één van de twee prikken.

10 reacties

 • W. Loeffen

  2 maanden geleden
  Wat een negatieve reacties. #Robert Bolk en anderen. Nu is er eindelijk een vaccin, kunnen we misschien snel terug naar het normaal. Als het teveel moeite kost om een eind te rijden voor een vaccinatie, waar miljoenen voor willen tekenen, dan wacht je tot er een vaccin komt die thuisbezorgt wordt. Je doet het vooral voor jezelf en ook voor anderen. Men kan wel een eind rijden naar bv Ikea om daar in de rij te gaan staan. Wat is nu belangrijker.?? Zelfreflectie heet zoiets.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  de pinnigheid in deze regeert dus ook in deze kwestie. Een goede verdeling is dus ver te zoeken en een punt voor injecteren in de Achterhoek kan er dus niet af. weer worden wij door de Haagse arrogantie weggezet.
 • Herbert Rougoor

  2 maanden geleden
  Mijn werkgever: tijd kunnen we in het rooster zetten en reistijd kunnen we declareren
 • Robert Bolk

  2 maanden geleden
  Dus als ik het goed begrijp maakt Sensire een afweging tussen een paar overuren uitbetalen en het risico lopen dat een medewerker kiest om te wachten op een ander vaccin dat wel in de regio kan worden gehaald? Dat dus bewust wordt meegewerkt aan de kans dat collega's en cliënten besmet worden? En dat ze liever niet werkende zieke collega's duur doorbetalen dan preventief wat kosten te hebben? Valt dat onder wanbeleid en daardoor persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders?
 • Cor Beets

  2 maanden geleden
  Ik snap niet dat er in elke gemeente een eigen prik locatie is. Het is dan 2x 2uur reizen en als je met het openbaar vervoer moet zullen sommige wel meer uren kwijt zijn. Als het rijk op tijd zijn dievriesers besteld had dan had er in elke gemeente een prik locatie kunnen zijn net zoals de griepprik.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Man (30) overleden na val van dak
  Play

  Man (30) overleden na val van dak

 2. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

Achterhoek