Volledig scherm
Scholieren van het Dorenweerd College in Doorwerth stappen op het Drielse Veer. © DG

Airborneweekeinde levert Drielse Veer nieuw record op

DRIEL/OOSTERBEEK - Het weekend van de Airborneherdenking heeft het Drielse Veer tussen Driel en Oosterbeek/Heveadorp een record opgeleverd. Beide dagen waren top, zegt voorzitter Dirk van Uitert van Stichting Drielse Veer, maar zondag spande de kroon: ,,Onze beste dag ooit met 1312 passagiers.”

Die zaterdag waren ook al 800 mensen de Nederrijn de elektrisch aangedreven pont meegevaren. Een week ervoor telde de bemanning van het vaartuig 1030 passagiers tijdens de Polentocht Driel. Ook op 7 september, de dag van de Airborne Wandeltocht, was het druk, met 800 overzetttingen.

Het Drielse Veer kijkt dan ook terug op een succesvolle septembermand, een maand die zelfs beter was dan in 2018, het jaar dat de veerdienst een recordaantal passagiers telde: 91.944. Of dat aantal opnieuw binnen bereik komt? ,,Dat weten we in januari”, zegt Van Uitert. In 2018 profiteerde het veer ook van het mooie weer in het najaar, haalt hij aan.

Op 16 oktober is er opnieuw een drukke zaterdag als Landleven Fietst de kastelenroute op het programma heeft gestaan. Op 21 oktober houdt de zomerdienstregeling op, daarna vaart het pontje alleen op weekdagen in de ochtend en de middag, bijvoorbeeld voor scholieren van het Dorenweerd College. ,,Want we zijn er echt niet alleen voor toeristen”, benadrukt Van Uitert.

Betuwe