Volledig scherm
© Rolf Hensel

Arnhem Veteranen trots op het bordes van ‘hun Hartenstein’ na vaandeloverdracht

OOSTERBEEK - Op het bordes van Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek sloten veteranen van de Slag om Arnhem gisteravond de officiële overdracht af van het vaandel van de Arnhem 1944 Veterans Club.  

Kort na de oorlog werd dit gezelschap opgericht, op het hoogtepunt had de organisatie 1440 leden. Nu zijn er daar 25 van over. Dat is te weinig om de organisatie nog verder voort te zetten. 

De 94-jarige voormalige Glider Pilot Frank Ashleigh overhandigde het vaandel aan directeur Sarah Heijse van het Airborne Museum. ,,Ik ben er absoluut van overtuigd dat het hier een veilige plek heeft gevonden en dat het met respect zal worden behandeld.” 

Onder de veteranen bevindt zich de 97-jarige Alexander 'Sandy’ Cortmann (op de foto rechts voor in rolstoel) die de herdenkingen voor het eerst bezoekt.  Hij maakt zaterdag een parachutesprong met begeleider boven de Ginkelse Heide. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.