Volledig scherm
PREMIUM
Bart van den Boogard springt woensdag uit een authentieke Dakota ter ere van de gesneuvelde Amerikaanse paratrooper James Wickline. © Eigen foto

Bart schijt zeven kleuren als ultiem eerbetoon aan in Groesbeek gevallen para James

GROESBEEK - Op 17 september 1944 stortte James Wickline (21) ter aarde in een weiland bij Groesbeek. Zijn eerste bijdrage aan onze bevrijding moest de Amerikaanse paratrooper met de dood bekopen. 75 jaar later doet Bart van den Boogard de sprong over. Maar dan goed, ter ere van James.

,,Wie springt er op 21-jarige leeftijd uit een vliegtuig in een land waar hij niemand kent? In een land waar oorlog woedt. En dat hij dan ook meteen het einde niet haalt.”

Limburger Bart van den Boogard (32) vraagt het zich hardop af als hij denkt aan wat er door James Wickline heen moet zijn gegaan toen hij die dag in september 1944, bij het begin van operatie Market Garden, op het punt stond boven Groesbeek uit een vliegtuig te springen midden in vijandig gebied.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.