De Bridge to Liberation Experience wil je dit jaar niet missen

videoARNHEM - Of ze wilde optreden bij de herdenking van de Slag om Arnhem. Bij de herdenking van wat? Romy Monteiro (26), zangeres, musicalactrice en presentatrice had nooit van operatie Market Garden gehoord. ,,Nu ik mij er eenmaal in verdiept heb, begrijp ik niet hoe ik dit heb kunnen missen.” 

Vanavond zingt Monteiro onder andere het lied ‘Hero’, van Mariah Carey tijdens de Bridge to Liberation Experience aan de Arnhemse Rijnkade.

De Bridge to Liberation Experience aan de Arnhemse Rijnkade vrijdagavond moet de grootste en meest indrukwekkende herdenking van de Slag om Arnhem worden die tot dusver is gehouden. De beroemde Britse historicus Dan Snow is één van de presentatoren tijdens de ‘Experience’ op de brug. 

Herdenkingssprong
Deelnemende artiesten verdiepen zich in allerijl nog even in de geschiedenis van Arnhem.  Zangeres Monteiro pakt het wat dat betreft groots aan. Om echt te ervaren wat hier precies plaatsvond in 1944 sprong ze afgelopen woensdag in Groesbeek uit een vliegtuig tijdens een grote herdenkingssprong. ,,Het besef dat militairen in 1944 ook uit een vliegtuig sprongen maar dan met gevaar voor eigen leven vond ik heel heftig. Zovelen werden uit de lucht geschoten of vielen te pletter.”

Hoewel de zangeres zich de laatste maanden verdiepte in de Arnhemse geschiedenis, probeert ze zich morgenavond alleen te focussen op het zingen. ,,André Hazes die vrijdagavond ook een bijdrage heeft, vertelde me hoe zijn stuk gaat. Daar kreeg ik al zoveel kippenvel van dat ik besloot om tijdens de show niet mee te kijken. Ik word anders emotioneel en ik wil niet met trillende stem op.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.