Fietsfiles naar de Ginkelse heide vanwege herdenking Market Garden.
Volledig scherm
Fietsfiles naar de Ginkelse heide vanwege herdenking Market Garden. © DG

Verkeerschaos door herdenking Ginkelse heide

update | videoEDE - De drukte is zo groot dat de gemeente Ede mensen oproept niet meer naar de Ginkelse heide te komen. Op de wegen naar de Ginkelse heide staan zelfs fietsfiles. Fietsers staan wel vijf minuten te wachten op een overvol fietspad. 

Ook het autoverkeer staat vast. De politie raadt aan niet naar de Ginkelse heide te komen met de auto. Op het station in Ede is het eveneens een chaos. Een mensenmassa wacht daar op pendelbussen richting de herdenking.

De herdenking van Market Garden, 75 jaar geleden, zorgt voor verkeersdrukte rond Ede. Zo heeft het verkeer op de A12 tien minuten vertraging tussen knooppunt Waterberg en Oosterbeek. Bovendien is bij knooppunt Grijsoord één rijstrook afgesloten van de snelweg vanwege het evenement.

De ANWB verwacht dit weekeinde veel drukte op de Gelderse wegen vanwege evenementen. Naast de herdenking van Market Garden is ook het Fruitcorso in Tiel.

Een woordvoerder van de gemeente Ede verwachtte eerder vanochtend weinig overlast voor het verkeer. ,,Er is wel wat vertraging. Maar het evenement is met militaire precisie voorbereid.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei