Volledig scherm
Vluchtelingen uit Elden op weg naar Apeldoorn. © Archief Historische Kring Elden

Historische Kring brengt boek, lezing en expo rond oorlogshistorie Elden en Driel

ARNHEM/ DRIEL - De Historische Kring Elden pakt vrijdagavond 4 oktober flink uit met een lezing over de evacuatie van de de dorpen Elden en Driel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze lezing wordt gepresenteerd door Jan Brouwer. 

Brouwer komt met onthullingen over de vlucht van de burgers voor het oorlogsgeweld. Bovendien presenteert de historische kring een nieuw educatief boekwerk met een route door Elden en Driel langs plaatsen met een bijzondere oorlogsgeschiedenis. Het boekje wordt ook aan de basisscholen van de twee dorpen verstrekt.

De Historische Kring Driel en de Historische Kring Elden hebben samen een expositie samen gesteld met uniek fotomateriaal van de streek en bevolking in de oorlogsjaren onder de titel ‘Van huis en haard Driel-Elden 40/45.

Driel en Elden kozen verschillende vluchtoorden

De meeste Drielenaren trokken na de mislukte Operatie Market Garden richting het zuidwesten, naar het door de geallieerden reeds bevrijde deel van ons land. De Eldenaren gingen veelal richting het noordoosten, naar het nog door de Duitsers bezette gebied.

Toegang is gratis

De lezing wordt gehouden in Dorpshuis ‘Ons Gebouw’ aan de Rijksweg West 50 te Elden en begint op 4 oktober om 20.00 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open en de toegang is gratis.

De tentoonstelling is eerst in Elden te bezichtigen en wel op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 van 11.00-17.00 uur in ‘Ons Gebouw’. Later, begin mei 2020, zal de tentoonstelling ook in Driel te zien zijn

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.