Historische voertuigen van Operation Market Garden 2019 vorige week in Son. Komende zondag rijden ze in colonne via Grave, Wijchen , Overasselt, Heumen, Mook en Groesbeek naar Nijmegen.
Volledig scherm
Historische voertuigen van Operation Market Garden 2019 vorige week in Son. Komende zondag rijden ze in colonne via Grave, Wijchen , Overasselt, Heumen, Mook en Groesbeek naar Nijmegen. © Rob Engelaar

Omleidingen en drukte in en rondom Nijmegen door Market Garden

NIJMEGEN - Het wordt druk in en rond Nijmegen de komende dagen door alle activiteiten rond 75 jaar Market Garden. Op diverse plekken kan het verkeer enige hinder ervaren. 

Vrijdag kan het verkeer de doortocht merken van de 250 historische voertuigen van de Britse organisatie Liberation Task Force. Vrijdagmorgen rijden ze via de Mooksebaan naar Heumen. Vervolgens gaan ze naar Wijchen en Beuningen en via de Van Heemstraweg en de S100 over stadsbrug De Oversteek naar Oosterhout. 

De doorkomst door Nijmegen zal voor 13 uur zijn of na 18 uur, daarbij rijden ze niet in colonne maar steeds met een groep voertuigen bij elkaar. 

De Oversteek

Verder is vrijdag tussen 11 en 17 uur uur de Oosterhoutsedijk vanaf de Parallelweg in Lent en Oude Groenestraat in Oosterhout tijdelijk afgesloten voor verkeer in verband met de herdenking bij het monument De Oversteek. De herdenking is het beste met de fiets te bereiken, onder de brug (aan de kant van Oosterhout) is een tijdelijke fietsenstalling. 

Zaterdagavond is het fietspad over De Oversteek tussen 19 en 21.30 uur afgesloten vanwege het evenement Heel Nijmegen loopt de Sunset March. Ook de Oosterhoutsedijk vanaf de Parallelweg in Lent en Oude Groenestraat in Oosterhout is dan dicht. 

Colonne historische voertuigen

Zondag komen de 450 historische voertuigen van Operatie Market Garden 2019 via Grave ( 9 uur) naar Wijchen en via Overasselt, Heumen, Mook, Groesbeek en Berg en Dal naar Nijmegen. Ze  rijden in colonne, begeleid door verkeersregelaars en politie. Tijdens de doorkomst zijn een aantal wegen in Nijmegen afgesloten. 

De stoet komt rond 14:30 vanuit Berg en Dal de stad in en komt om 15:00 aan bij de Vasim. De route gaat via de Berg en Dalseweg, Meester Franckenstraat, Keizer Traianusplein, Nieuwe Ubbergseweg naar de Ubbergseweg onder de Waalbrug door, Voerweg, Waalkade, Veemarkt, via de Hezelpoort, Voorstadslaan, Weurtseweg, Nymaweg, Vasim.

De afsluitingen zijn afgestemd met hulpdiensten en openbaar vervoer. Voor de nooddiensten zijn oversteekpunten ingeregeld en bij calamiteiten kunnen hulpdiensten gebruikmaken van de route. Tijdens de doorkomst van de colonne is oversteken niet mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. 

Extra maatregelen: de Maartenskliniek is met een omleiding bereikbaar via Postweg/Sophiaweg, bewoners van de wijk Hunnerberg in Nijmegen-Oost kunnen de wijk in en uit via de bewaakte oversteken op de Broerdijk en de Huygensweg, verkeer naar Duitsland kan via de verkeersregelaars op het Traianusplein een stukje in de colonne meerijden, bewoners van de Benedenstad kunnen via de Nieuwe Markt de wijk in en uit en de buurt Koningsdael kan via de verkeersregelaars op de Nyma weg buiten de colonne om naar de Weurtseweg/Energieweg.

De route van Operation Market Garden 2019 door de stad zondag.
Volledig scherm
De route van Operation Market Garden 2019 door de stad zondag. © Gemeente Nijmegen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.