Twee parachutisten komen in de lucht met elkaar in botsing bij een landing boven de Renkumse Heide.
Volledig scherm
Twee parachutisten komen in de lucht met elkaar in botsing bij een landing boven de Renkumse Heide. © Gert Budding

Para’s botsen in de lucht bij Airborne-luchtlanding boven Renkumse Heide

RENKUM - Twee Engelse parachutisten van de Pathfinder Parachute Group Europe zijn vrijdagmiddag in de lucht met elkaar in botsing gekomen bij een luchtlanding boven de Renkumse Heide. Het leek er even op dat de twee zouden neerstorten, maar ze kwamen er uiteindelijk goed vanaf.

Het massaal toegestroomde publiek op de grond hield de adem in toen de twee para's met elkaar in contact kwamen en de lucht onder hun parachutes verdween. Voor een dodelijke smak werd gevreesd, maar na enkele seconden vingen de parachutes weer lucht en dreven de Engelsen weer uit elkaar.

‘Dit had nooit mogen gebeuren’

Het incident gebeurde op een hoogte van zo’n 90 meter. Daardoor was een harde landing niet meer te voorkomen. De ene para kwam hard op zijn rug terecht, maar gaf niet veel later een teken van leven, net als zijn collegaspringer. Beide para’s kwamen er met slechts enkele blauwe plekken vanaf.

,,Dit had nooit mogen gebeuren”, vertelt een lid van de Pathfinder Parachute Group Europe. ,,En vooral niet op deze geringe hoogte: levensgevaarlijk.” De luchtlanding, waarbij ook enkele parachutisten ongelukkig in de bomen landden, werd gehouden in het kader van de herdenkingen van de Slag om Arnhem, deze week 75 jaar geleden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.