Volledig scherm
Beelden van Snow. © Screenshot Twitter

Wereldberoemde historicus Dan Snow in Arnhem voor herdenking: ‘Dit is de bridge too far’

ARNHEM - De beroemde Britse historicus Dan Snow is deze week in Arnhem vanwege de 75-jarige herdenking van de Slag om Arnhem. Beelden van de bekende geschiedkundige op Twitter worden massaal gedeeld en bekeken.

Op een zelfgemaakte video is te zien hoe Snow op ‘een echte Nederlandse fiets’ op pad is op de John Frostbrug, die het strijdtoneel werd van de Slag om Arnhem. ,,Het is prachtig hier. Dit is de iconische ‘bridge too far’”, vertelt Snow in de video, doelend op de zware nederlaag die de geallieerden er tijdens Operatie Market Garden leden. 

Veel reacties

,,Hier heeft een van de meest heftige hoofdstukken van de geschiedenis van het Britse leger zich afgespeeld. Laten we die niet vergeten”, vervolgt Snow, die ook presentator op de BBC is. 

Veel twitteraars reageren op zijn video. ‘Goed om te zien dat de brug er nog steeds is, driekwart eeuw later’, zegt een Twitteraar bijvoorbeeld. Een ander: ‘Niets meer te zeggen'. Ook wijzen twitteraars Snow erop dat een mobiele telefoon gebruiken op de fiets hem wel op een boete kan komen te staan. 

Parachutesprong

Net als de Arnhemse burgemeester Marcouch maakt Snow vandaag een parachutesprong. Doel daarvan is te ervaren wat de geallieerde luchtlandingstroepen meemaakten tijdens de Operatie Market Garden. Zij sprongen exact 75 jaar terug ook uit de vliegtuigen voor de grootste luchtlandingsoperatie van de Nederlandse geschiedenis. 

De beroemde historicus is bekend van zijn podcasts over  geschiedenis. Meer dan één miljoen mensen luisteren maandelijks naar zijn bijdragen in de History Guy Dan Snow. Snow is ook in Arnhem, omdat hij deel uitmaakt van het megaspektakel Bridge to Liberation dat vrijdag op de brug plaatsvindt. Daar is hij de Britse verteller. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.