Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet tot diep in de avond onderzoek op een van de locaties waar eerder op de dag arrestaties zijn verricht. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

'Mijn zoon opgepakt? Dat geloof ik niet'

ARNHEM/HUISSEN - De invallen in woningen in Arnhem en Huissen zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Met harde knallen vielen speciale arrestatie-eenheden de woningen binnen. ,,Mijn neefjes hebben het allemaal gezien en zijn zich rot geschrokken’’, zegt een vrouw met een hoofddoek in de Arnhemse wijk Presikhaaf.

Volledig scherm
Plaatsen van de invallen. © DG

Voorzichtig drukt een man met twee vingers de deur die op een kier staat verder open. Als de deur van de woning aan de Driepoortenstraat bijna open is, hoort hij een agent roepen dat hij niet naar binnen mag. Hij heeft daar niets te zoeken. Van de opmerking dat zijn ex-vrouw en kinderen daar wonen, worden de agenten niet warm of koud. Hij mag niet naar binnen.

,,Ik weet niet wat er is gebeurd, ik weet helemaal niets’’, zegt de man die zijn naam niet wil noemen. ,,Opgepakt? Mijn zoon? Nee. Waarom?’’

Het ongeloof bij de man wordt alleen maar groter als hij hoort dat zijn zoon mogelijk betrokken is bij een terroristische aanslag ergens in Nederland, die hij samen met zes anderen zou hebben beraamd. De zes komen uit Arnhem, Huissen, Rotterdam en Vlaardingen. Net als zijn zoon zijn ze donderdagavond in Arnhem, Weert en Huissen opgepakt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.