Volledig scherm
Kürsad Sürmeli (links) in duel met Ahmed el Azzouti van Kozakken Boys. © Pro Shots

Achilles’29-speler Sürmeli per direct naar Turkije

GROESBEEK - Kürsad Sürmeli van Achilles’29 tekent morgen bij Adanaspor, een club uit de Turkse 1st Lig (tweede niveau). De middenvelder uit Nijmegen heeft  bij de Groesbeekse club een clausule dat hij in de winterstop transfervrij weg kan.

,,Ik ben heel blij”, zegt Sürmeli (22), die voor tweeënhalf jaar tekent. Hij vliegt zondagavond naar Turkije. ,,Dit is een mooie kans, ze doen het goed (Adanaspor staat vijfde, red.) en kunnen zomaar de play-offs om promotie halen. Dat is toch iets anders dan de tweede divisie.”

Afgeketste deal

Afgelopen zomer was de middenvelder met Turkse roots ook dichtbij een overgang naar Adanaspor, maar toen ketste de deal op het allerlaatste moment af tijdens de contractonderhandelingen. ,,Ik heb er nu veel vertrouwen in, ik ben voor 99 procent zeker dat het goed komt.”

Door de clausule in zijn contract bij Achilles is Sürmeli niet afhankelijk van de curator, die na het faillissement van de bv alles heeft overgenomen. Hij beslist uiterlijk dinsdag of de spelerscontracten ontbonden worden. Daarna geldt nog een opzegtermijn van minimaal vier weken en moet de KNVB dispensatie geven voor de meeste spelers.

Nieuwsgierig

,,Ik zit gelukkig in een andere situatie”, zegt Sürmeli. ,,Ik wilde niet te lang wachten met het vinden van een nieuwe club. Ik ben vooral heel erg nieuwsgierig. Naar het niveau, naar de trainingen.” 

Lees alles over het faillissement van Achilles’29 in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal