Volledig scherm
De entree van sportpark De Heikant van Achilles’29. © Pro Shots

Groesbeekse voetbalclub Achilles'29 is failliet

updateGROESBEEK – Achilles’29 is failliet. De bv, waar het eerste elftal en het beloftenteam onder vallen, is op verzoek van de belastingdienst door de rechtbank van Zutphen failliet verklaard. De vereniging, waartoe de breedtesport en de vrouwentak behoort, blijft wel bestaan.

Doordat de bv failliet is verklaard worden alle contracten ontbonden. Spelers van het eerste team (uitkomend in de tweede divisie) en de beloftenploeg (hoofdklasse) zijn daardoor transfervrij. Hetzelfde geldt voor de stafleden. Alle medewerkers worden vanmiddag tijdens een bijeenkomst ingelicht. 

De club overwoog zelf al een faillissement aan te vragen en voor een doorstart te gaan. Het faillissement is nu echter aangevraagd door de belastingdienst, zo valt te lezen in een verklaring op de website van Achilles'29. De club overweegt dan ook in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

Zwaar weer

Het faillissement komt niet als een verrassing. De club verkeert sinds april in financieel zwaar weer en heeft sindsdien problemen met het uitbetalen van de salarissen. Het eerste elftal krijgt nog een deel van het salaris voor oktober. Voor de maanden november en december is nog geen geld overgemaakt. Ook stafleden en het vrouwenteam krijgen nog geld. Door het faillissement neemt het UVW de salarisachterstand over.

Achilles trad in 2013 toe tot het betaalde voetbal. Die overstap naar de eerste divisie leverde de club een miljoenenschuld op. Het is niet bekend hoe groot de schuldenlast precies is. Uit de laatst beschikbare jaarcijfers blijkt dat de bv na het seizoen 2015/2016 met een schuld van 3,6 miljoen euro kampte.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal