Volledig scherm
Voorzitter Pjotr van der Horst spreekt bij voetbalclub Achilles'29 in Groesbeek, waar donderdag het hek op slot ging. © Theo Peeters

Hoofdklasser Achilles'29 blaast training af: ‘Sommige spelers komen van ver’

GROESBEEK - Achilles’29-trainer Stefan Muller kon donderdagavond niet trainen met zijn team. De hoofdklasser mocht het eigen sportpark De Heikant niet op. De poort ging op slot nadat de curator een deel van de inboedel had verkocht. Uitwijken was op korte termijn niet mogelijk.

Wat de consequenties zijn op de langere termijn voor het team weet Muller niet. De oefenmeester zegt pas donderdag in de namiddag op de hoogte te zijn gesteld. ,,Ik weet dat de club hard werkt aan een oplossing. Komend weekeinde zijn we vrij, verder weet ik nog niet hoe het gaat lopen.”

In overleg met het bestuur ging de training niet door. ,,Sommige spelers moeten van ver komen, dus dan heeft het geen zin als we straks voor een dichte poort staan”, zei Muller, die inhoudelijk verder niet wilde reageren op de kwestie. ,,Ik richt me op het voetbal. Dat hebben we met dit team vanaf het begin zo gedaan. De rest hebben wij toch weinig invloed op.”

Team in de lift

De Nijmegenaar hielp vlak voor het seizoen een team samen te stellen bij Achilles, nadat er lange tijd onduidelijkheid was over het technische beleid bij de club. Pas vlak voor de overschrijvingsdeadline van voetbalbond KNVB kreeg Achilles een team op de been. De afgelopen weken (toen de competitie al liep) sloten nog steeds spelers zonder club aan bij de equipe, dat uitkomt in de hoofdklasse A op zaterdag.

Het team bestaat nu vooral uit spelers die lager hebben gevoetbald of het niet hebben gered in de jeugdopleiding van een profclub. ,,We zitten met het team in de lift, zijn vanaf het begin af aan positief. Vorige week haalden we ons eerste punt (thuis tegen Spijkenisse, 0-0, GD) na zeven duels, door de nieuwe spelers hebben we minder personele problemen. Het gaat wat dat betreft dus de goede kant op. Hopelijk kunnen we die positiviteit snel weer een goed vervolg geven.”