Volledig scherm
Leden van Achilles halen hun spullen op. © Joop Verstraaten

Leden van Achilles’29 krijgen 5 uur de tijd om spullen op te halen: ‘Eindelijk los van familie Derks’

GROESBEEK – Er is een definitief einde gekomen voor Achilles’29 op sportpark De Heikant aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Vijftien trouwe leden hebben maandagmiddag de spullen van de club opgehaald.

De poort van De Linde werd hiervoor opengemaakt zodat de leden bij het clubhuis konden komen. Ze kregen 5 uur de tijd om alles weg te halen. Twee politie-agenten en Ria Derks - de familie Derks is eigenaar van het sportcomplex en dwong via de rechter ontruiming af - hielden een oogje in het zeil. 

Volgens Bert Arents van Achilles worden de spullen en materialen elders in Groesbeek opgeslagen. Achilles-voorzitter Pjotr van der Horst toonde zich ook een beetje opgelucht: ,,Eindelijk los van de familie Derks”, zei hij.

Doorgaan

Zaterdagavond zijn de leden van Achilles’29 bij elkaar gekomen in het schuttersgebouw van schutterij Sint Hubertus op De Horst. Daar waren volgens Van der Horst tweehonderd leden bij aanwezig. Duidelijk werd dat het merendeel van de leden niet met Achilles’29 wil stoppen. 

Momenteel voetbalt Achilles bij dorpsgenoot Germania, maar bekeken wordt ook of Achilles op termijn bij Rood Wit in Groesbeek terechtkan. Rood-Wit speelt op dit moment op zondag en Achilles’29 op zaterdag. De leden zullen daarover een besluit moeten nemen.

Nijmegen e.o.