Volledig scherm
PREMIUM
Ria Derks betreedt het Paleis van Justitie in Arnhem. © Bert Beelen

Rechter geeft Achilles'29 een tik over 'misdragingen’

ARNHEM - Rechter Dirk Vergunst heeft Achilles '29 vrijdag in het kort geding dat de familie Derks had aangespannen een draai om de oren gegeven. Vergunst constateerde 'misdragingen’ van Achillesleden. ,,Aan de andere kant zie ik die niet”, aldus de rechter, doelend op de familie Derks.

Vergunst kwam tot die conclusie op basis van filmpjes die de advocaat van Derks inbracht. Daarop is te zien hoe leden van Achilles '29 de poort aan de achterkant met een slijptol open maken om zo bij de kantine te kunnen. 

Toen een van de dames Derks daartegen protesteerde werden haar termen als ‘vies vuil kutwijf’ en nog erger toegevoegd. Achilles-voorzitter Pjotr van der Horst was daar niet blij mee. ,,Ik distantieer me ervan. Maar de indruk wordt nu gewekt dat daar hooligans te keer gingen:  zo was het nou ook weer niet”, aldus Van der Horst in de rechtszaal. 

Dwangsom

De familie eist, simpel gezegd, dat de club vertrekt van het sportcomplex. Ze vraagt de rechter om drie bestuursleden een dwangsom van 1000 euro op te leggen voor iedere keer dat ze De Heikant betreden. 

Verder moet het bestuur op straffe van een dwangsom van 50.000 euro de leden schriftelijk laten weten dat die niet meer op het sportcomplex mogen komen. Het spoedeisend belang van het kort geding is, aldus de familie, gelegen in het feit dat Achilles op 14 december het 90-jarig bestaan wil vieren in de kantine op De Heikant. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezinnen

    Kinderhulp Bosnië probeert arme kinderen niet teleur te stellen: dringend behoefte aan gastgezin­nen

    Jaarlijks komen enkele tientallen Bosnische kinderen uit arme gezinnen een paar weken op vakantie in deze regio. Het wordt echter steeds lastiger gastgezinnen te vinden. Maar de bus vanuit Bosnië gaat rijden, hoe dan ook. Er kunnen 42 kinderen in, die zijn ook al geselecteerd door de vrijwilligers van de stichting Kinderhulp Bosnië. Het is alleen de vraag of een deel van die kinderen teleurgesteld moet worden omdat er in de regio niet voldoende gastgezinnen te vinden zijn.

Nijmegen e.o.