serie afgekocht - JV 03122019 Winterswijk SKB Ziekenhuis / Foto : Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
serie afgekocht - JV 03122019 Winterswijk SKB Ziekenhuis / Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Achterhoekse ziekenhuizen voelen zich nu béide bedonderd

analyseDOETINCHEM/WINTERSWIJK - Het is weer zover. Het conflict tussen de Doetinchemse en Winterswijkse ziekenhuizen is weer eens opgelaaid. Met dit keer het SKB als de gebeten hond.

9 reacties

 • Joa Joa

  4 maanden geleden
  Meneer de Veen. Ik wil nog wel een stapje verder gaan. Laat echt deskundigen uitrekenen wat het kost om met een verbouwing van het huidige SZ een respectabele ziekenhuis te maken. Wellicht zijn ze dan nog veel minder kwijt.
 • Gerrit de Veen

  5 maanden geleden
  Het blijft een fantastisch idee om 155 miljoen ! Exclusief inrichting te besteden aan een veel te groot ziekenhuis, en dit terwijl er op 20 min rijden een groot specialistisch ziekenhuis is. Bovendien kan er voor 80 miljoen ook een fantastisch ziekenhuis gebouwd worden! Het slingerland koopt een veel te grote jas, op kosten van de belasting- en ziektekosten betaler. Grootheidswaanzin!!!!
 • Frits Kupers

  5 maanden geleden
  Een basisziekenhuis dat goed verankerd is in de regio en zich zelfbewust en positief profileert op ketenzorg en samenwerking met huisartsen, wijkzorg, GGZ, verpleeghuizen en lokale bestuurders is niet te klein om zelfstandig voort te bestaan. Daarvan is de patiënt juist niet de dupe; het overgrote deel (90%) van de gewone zorg kan dan dichterbij de patiënt worden geleverd. Voor de complexe zorg zoals vaatchirurgie ben je echt beter af in een topklinisch centrumziekenhuis als MST of Rijnstate.
 • J Hijink

  5 maanden geleden
  Beste Katie, Meermaals onderzocht dat een nieuw ziekenhuis in Varsseveld niet uit kan. Teveel inherentieverlies. Mensen zullen door de afstand gaan kiezen voor omringende ziekenhuizen, zoals in Zutphen, Enschede en Arnhem. Daarnaast: hoezo komt de volksgezondheid in het geding. In het SKB doen ze geen vaatchirurgie, maar doen ze nu samen met MST. Patiënten uit het verzorgingsgebied van het SKB hebben aangegeven anders sowieso voor het MST te kiezen. SKB volgt de wens van vele patiënten.
 • Theo van Hees

  5 maanden geleden
  Wel een kans om covid- 19 patiënten op te nemen en daarmee andere ziekenhuizen te ontlasten.

Achterhoek