Marcel Daniëls, voorzitter van de regioklankbordgroep ziekenhuiszorg Achterhoek
Volledig scherm
PREMIUM
Marcel Daniëls, voorzitter van de regioklankbordgroep ziekenhuiszorg Achterhoek © Jan Ruland van den Brink

‘Besluit SKB vaatchirurgie komt te vroeg, blijven samenwerken is belangrijk voor patiënten in Achterhoek’

DOETINCHEM - Het besluit van het SKB om voortaan samen te werken met de vaatchirurgen van het MST-ziekenhuis in Enschede komt te vroeg. Dat zegt Marcel Daniëls, die als voorzitter van regioklankbordgroep nog volop bezig is met het maken van een toekomstvisie over de ziekenhuiszorg in de Achterhoek.

6 reacties

 • Fred Dierdorp

  5 maanden geleden
  Daniels, ga lekker achter je garaniums zitten en bemoei je er niet mee senile man.
 • Carel

  5 maanden geleden
  Cruciale denkfout: dat het toch mogelijk moet zijn om ondanks diepgeworteld wantrouwen ff met een soort mediator te spreken, wèg alle problemen en we kunnen weer samenwerken. Want groot, groter, grootst. Vertrouwen is de basis. Wantrouwen is dodelijk. Ik wil niet in een ziekenhuis behandeld worden waar artsen elkaar niet vertrouwen. En, mag ik als Winterswijker ook zelf nog kiezen voor MST? En dan nóg, al die dollartekens vanwege megalomane projecten 'want anders tel je niet mee als ziekenhuis.'
 • Wilma de Niet

  5 maanden geleden
  Het domino-effect speelt hier helemaal niet. Vaatchirurgie is een klein en niet cruciaal onderdeel van het ziekenhuisaanbod. In een reactie geeft Huijsmans terecht weer dat dit beter in een topklinisch ziekenhuis kan dan in Doetinchem. Het Slingeland zal er zich eens bij neer moeten leggen dat ze een prima basisziekenhuis zijn, maar dat er voor meer specialistische behandelingen onvoldoende aanbod uit de eigen regio is. En men moet men eens ophouden het eigen falen steeds aan het SLB te wijten.
 • Frits Kupers

  5 maanden geleden
  Welke waarheid wil je zien: die van het neoliberale marktgerichte groot-groter-grootst óf die van de menselijke maat dichtbij en vertrouwd. Daniëls schetst een doemscenario met domino-effect, als iedereen maar daarin gaat geloven dan wordt het een self fulfilling prophecy. Een basisziekenhuis kan prima voortbestaan als het de gewone basiszorg levert, complexe zaken horen in een topklinisch ziekenhuis te gebeuren.
 • Gosse Visser

  5 maanden geleden
  Wat goed dat het SKB heeft gekozen voor het belang van de patiënt. Prima keus! Daar kan Menzis nog iets van leren.

Achterhoek