'Handen af van het SKB'-posters in Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
'Handen af van het SKB'-posters in Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink

Twee zelfstandige ziekenhuizen in de Achterhoek stap dichterbij

WINTERSWIJK/DOETINCHEM - Het lijkt er sterk op dat er weer twee zelfstandige ziekenhuizen in de Achterhoek komen. De fusie van het Slingeland in Doetinchem en het SKB in Winterswijk kan als mislukt worden beschouwd.

De raad van toezicht heeft vrijdag besloten dat er een onderzoek komt naar het ontvlechten van de twee ziekenhuizen, die bestuurlijk waren gefuseerd, maar nog niet op juridisch.

,,Wat ons betreft hoeft er helemaal geen onderzoek te komen. Er kan gelijk gewerkt worden aan de ontvlechting. Liefst dit jaar nog", zegt voorzitter Hendrik Jan Mensink van de Stichting Behoud SKB.

Hij spreekt ook namens de specialisten en het medisch personeel van het SKB met wie hij de afgelopen maanden nauw contact had. Ook had hij veel contact met de huisartsen en verpleegkundigen in de Oost-Achterhoek. De ondernemingsraad heeft eveneens aangedrongen op het ongedaan maken van de fusie. ,,Ze zijn allemaal blij met de nieuwste ontwikkeling", weet Mensink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek