Een van de kamers op Heumensoord, in het weekend voor de eerste evacués zouden arriveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de kamers op Heumensoord, in het weekend voor de eerste evacués zouden arriveren. © Paul Rapp

Kamers op Heumensoord zijn wel érg sober, vindt Stichting Vluchteling: ‘Geen daglicht, zo basaal’

NIJMEGEN - De opvang van evacués in Heumensoord kan nog altijd veel beter, zegt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling. Ook al is er veel verbeterd ten opzichte van 2015, ook al lopen de mensen van COA en gemeente Nijmegen zich ‘het vuur uit de sloffen’. ,,Ik zie het alleen gebeuren en ik zie het met lede ogen aan. Heel pijnlijk.’’

37 reacties

 • Marit Manche

  1 maand geleden
  Wat is belangrijker een dak boven je hoofden veiligheid of een luxe onderkomen??
 • Jan van Lent

  1 maand geleden
  @ Rebecca: Het lef dat je hebt om zo te praten over mensen die toegelaten worden uit een oorlogssituatie! Terwijl je zelf met een uitkering thuis zit en op kosten van de belastingbetaler een prima woning hebt.
 • Liesbeth Sanderse

  1 maand geleden
  Wat makkelijk en goedkoop (nou ja..) scoren Tineke Ceelen. Ik had je hoger zitten. De mensen van Defensie, COA etc hebben in zéér korte tijd hun stinkende best gedaan. COA heeft in allerijl mensen moeten werven. Die lopen hun benen onder hun kant vandaan. Ja, was leuk geweest hoor, n kleedje etc. Mag het even een paar dagen kosten.. Heremetijd, er kunnen zelfs nog geen vrijwilligers op bezoek om wat gezelligs te regelen! Nijmeegs gezegd: je zit te nuile..
 • patrick wijgman

  1 maand geleden
  Ik snap na het zien van haar salaris wel dat ze alles karrig zal vinden......echt schaam je voor je fake linkse hulpverleners gedachtegoed. Maar heee lever 100.000 in , dan heb je geld om het zaakje daar op te fleuren en dan blijft het salaris over waar Jan Fluit het mee moet doen.
 • Jo Heer de

  1 maand geleden
  Wat een noten op de zang.Wees blij met een dak boven je hoofd en wat had je dan gedacht,de luxe van het Kurhaus !
 1. Alverna bezorgt Woezik ‘derbytrauma’, Leones laat winst liggen, NEC en BVC’12 blijven hekkensluiter
  PREMIUM
  voetbal nijmegen

  Alverna bezorgt Woezik ‘derbytrau­ma’, Leones laat winst liggen, NEC en BVC’12 blijven hekkenslui­ter

  WIJCHEN - Woezik is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om de Wijchense derby tegen Alverna te winnen. Thuis op Sportpark Noord was de rivaal uit het kerkdorp met 1-2 te sterk. Woezik won de tweestrijd voor het laatste in september 2018. Daarna eindigde het duel in de eerste klasse tweemaal in een doelpuntloos gelijkspel en won Alverna tussendoor uit met 0-3.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.