Suez verwijdert grofvuil en zwerfafval rond containers in de Arnhemse wijk Malburgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Suez verwijdert grofvuil en zwerfafval rond containers in de Arnhemse wijk Malburgen. © DG

Afvalreferendum Arnhem lijkt al na iets meer dan een week rond

ARNHEM - Het ziet er naar uit dat het initiatief voor een referendum over het afvalbeleid in Arnhem in iets meer dan een week tijd succes heeft.

24 reacties

 • Wereldburger

  1 jaar geleden
  Als de gemeente er achter komt dat heel veel mensen alles door het zwerfvuilluikje gooien en zo nul keer 80 cent betalen verdwijnt dit zwaar falende systeem vanzelf .
 • Bennie

  1 jaar geleden
  Jammer dat het referendum niet de mogelijkheid geeft om ondergrondse containers weg te halen en weer gewoon de grijze kliko te gebruiken. Het probleem is namelijk ontstaan toen de ondergrondse containers er kwamen en verergert toen er per keer betaald moest gaan worden. Ik vrees dat zolang de ondergrondse containers blijven bestaan mensen dit als centrale stortplek blijven beschouwen.
 • Karel Koning

  1 jaar geleden
  Nu wordt de minima nog ontzien met 43x gratis een zak te kunnen dumpen Patries. Straks moet men meer betalen en ook voor het afval wat uit andere gemeenten hier gedumpt kan worden. Of betaal jij voor de anderen alles?
 • MeneerDeMeute

  1 jaar geleden
  Heel erg duidelijk zelfs. Daardoor loont het niet meer om het afval ernaast te dumpen want je moet toch wel een vast tarief betalen.Met diftar hebben de dumpers het zelf in de hand en aanschouw het resultaat.
 • MeneerDeMeute

  1 jaar geleden
  U snapt het denk ik nog niet helemaal want u woont denk ik niet in een wijk met de problematiek.Het gaat de mensen in de kwetsbare wijken allang niet meer om goedkoper uit zijn. Het is immers goedkoper om het gescheiden en al gratis naast de containers te dumpen. Ik ben allang blij dat men de gratis PMD containers niet gebruikt voor het restafval. Men doet dus wel degelijk aan afval scheiden of iig men wil het PMD niet vervuilen.Nee Wim, men is het zo zat die vevuiling dat zelfs de kwetsbaren er liever wat extra geld tegenaan willen gooien om de wijk weer leefbaar en opgeruimd te hebben

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.