Na met een pinnetje aan de zijkant het sluitingsmechanisme onklaar te hebben gemaakt, zet wethouder Bob Roelofs de restafvalcontainer in de Margrietstraat in de wijk Malburgen-Oost open.
Volledig scherm
PREMIUM
Na met een pinnetje aan de zijkant het sluitingsmechanisme onklaar te hebben gemaakt, zet wethouder Bob Roelofs de restafvalcontainer in de Margrietstraat in de wijk Malburgen-Oost open. © Rolf Hensel

De eerste van de 1800 is van het slot: operatie ‘open de afvalcontainer’ is in gang gezet

ARNHEM - De eerste van 1800 Arnhemse afvalcontainers is van het slot. Tot dusver konden ze alleen met een afvalpas worden geopend. Wethouder Bob Roelofs maakte dinsdagmorgen de sluiting van de inwerpopening van een afvalcontainer in de Margrietstraat in de wijk Malburgen-Oost onklaar. 

8 reacties

 • Rock Witten

  5 maanden geleden
  Die inworpopeningen van 60 liter die eerst waren verkleind om ze geschikt te maken voor afvalzakken van 30 liter, gaan nu weer terug naar hun oorspronkelijke grootte haha. De Gelderlander schrijft dit wel maar plaats mijn commentaar niet. Voor mensen met alleen lagere school, gaten van 60 liter zijn al geschikt voor zakjes van 30 liter.
 • patrick wijgman

  6 maanden geleden
  .....de aso burger die over het algemeen toch al vaak kwijtschelding voor alles krijgt ( de werkende burgers betalen dit wel weer ) , en heel veel zakken gratis mocht dumpen met hun Arnhem card heeft weer gewonnen. Hopla alles gaat weer in de bak....glas ..karton ...accu's...wat maakt het uit. Te lui om te scheiden en nog een beloning op de koop toe.
 • Els Weber-van Dreuten

  6 maanden geleden
  Heel simpel Anne, omdat je op deze manier de mensen die wel netjes betalen voor de afvalzak laat betalen voor jou afval want de rekening moet wel door de inwoners van Arnhem betaald worden.
 • Frits Van der Velden

  6 maanden geleden
  Met dank aan Groen Links en een onbekwame wethouder. Benieuwd naar de totale kosten van dit debacle en of hier verantwoordelijkheid voor wordt genomen. Treurig dat de standvastigheid van 1 persoon ons als gemeente zoveel geld heeft gekost.
 • Anne Schoen

  6 maanden geleden
  Els, hoezo ben je nou weer een aso als je afval ook door het zwerfklepje kan? Koopt u normaal ook 3x per week een pak melk als u het ook, volledig legaal, gratis kunt krijgen?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.