Buurtbewoner Hans Marcelis van het Spijkerkwartier levert de zak met restanten van elektrische apparatuur in bij de mensen van de 'Milieubak', de nieuwe inzamelservice van Arnhem voor klein grofvuil.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Hans Marcelis van het Spijkerkwartier levert de zak met restanten van elektrische apparatuur in bij de mensen van de 'Milieubak', de nieuwe inzamelservice van Arnhem voor klein grofvuil. © Rolf Hensel

‘Milieubak’ moet in Arnhem een einde maken aan troep op straat

ARNHEM - In de strijd tegen verkeerd gescheiden en rondzwervend afval trekt het stadsbestuur van Arnhem een nieuwe troefkaart: de Milieubak. Het klinkt een beetje Ernems, de stad waar een mooie auto al snel een ‘vette bak’ heet. ‘Het is de vrachtwagen waar u terecht kunt met al het kleine afval dat niet bij het restafval hoort’, meldt een wervende folder van de gemeente. Het Spijkerkwartier heeft deze week de primeur met de inzamelservice.

5 reacties

 • Rock Witten

  4 maanden geleden
  Omdat er een paar boeren op de markt aan het protesteren waren is de milieubak verplaatst naar het Roermondsplein zonder dat kenbaar te maken aan de burgers dus 7 juli stonden op het Kerkplein heel veel mensen voor joker met hun spullen. Een mannetje in 3delig pak deelde ons dat mede. Ik zeg tegen hem die milieubak moet NU hier komen en deze mensen gaan nu NIET naar het Roermondsplein. Ik ben zéér slecht ter been, heb mijn spullen laten staan en ben gegaan.
 • Rock Witten

  4 maanden geleden
  7 juli zou de milieubak op het Arnhemse Kerkplein staan, nou ik was daar om 12.30 uur met de met moeite meegebrachte oude apparatuur (ik ben zeer slecht ter been) Er was niemand ik heb mij zware tas tegen de boom gezet en ben naar het stadhuis gegaan, daar bleken nog meer mensen te zijn die er naar vroegen. Terug bij mijn tas waren er nog meer mensen. Er stond ook een mijnheer met 3 delig pak en die vertelde "dat hij dat had gecommuniceerd" en dat het nu op het Roermondsplein was.
 • bart verplak

  5 maanden geleden
  Wat een zootje, die milieubakken.
 • Wil Kaap

  5 maanden geleden
  Ik snap heel goed dat mensen die geen auto hebben, wellicht moeite hebben met sjouwen of te noemen studenten die aan het eind van de maand verhuizen hun oude matras, bank etc. op straat zetten. Het is allemaal veel te ingewikkeld. De kraakwagen op afspraak langs laten komen tegen een bescheiden vergoeding zou veel oplossen.
 • Richardson D

  5 maanden geleden
  Was het niet Cathelijne Bouwkamp die een ronde liep met de vuilniszak coaches en riep dat het wel meeviel met het zwerfafval in deze wijk? Is er nu dan toch zwerfafval? Zeer verwarrend, de Arnhemse raad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.