Afvalcontainers op het Kramersgildeplein in de Arnhemse wijk Presikhaaf
Volledig scherm
PREMIUM
Afvalcontainers op het Kramersgildeplein in de Arnhemse wijk Presikhaaf © Rob Berends

Plastic afval in Arnhem is sterker vervuild

ARNHEM - Arnhemmers gooien minder restafval weg sinds ze daar apart voor moeten afrekenen. Met het scheiden van afval gaat het beter, behalve met plastic, blik en drinkpakken.

13 reacties

 • Karel Koning

  10 maanden geleden
  Tjah elke slager keurt zijn eigen vlees. Dus de wethouder maakt het mooier dan het nu is. Wie even een rondje maakt ziet de vervuiling enorm toenemen overal. Mensen zijn door de corona meer thuis en consumeren meer waardoor de afvalzak vaker vol zit.  Maar GroenLinks ziet dat weer totaal anders en verwerkt dat weer op een positieve manier. Zouden ze de mondkapjes ook gebruiken als blinddoeken daar?
 • Frietje

  10 maanden geleden
  Ik durf te wedden dat de gemeente dit denkt te gaan oplossen door ook voor het plastic afval een tarief per zak te gaan hanteren. En dan kan de Gelderlander na 6 maanden schrijven dat het papierafval steeds vaker vervuild is.
 • SaksenWeimar

  10 maanden geleden
  Ik ben er nu wel klaar mee met dat geneuzel. Onderzoek zo , onderzoek zus. Ik kieper de hele meuk in één grijze zak . En de brand er in. Zo... opgelost...iedereen gelukkig en gezond 2021.
 • JudgeJeanine

  10 maanden geleden
  En ook de grote kraak eens per maand moet terug, veel mensen vonden het leuk om spullen te vinden en opnieuw te gebruiken, dat was de perfekte recycling.
 • Wim

  10 maanden geleden
  Rotbeleid van de gemeente Arnhem. Rupsje-nooit-genoeg spelen. En de tarieven maar verhogen. Diepe ergernis.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.