Afval bij een steekproef van deze krant in de Arnhemse wijk Presikhaaf, aan het Kramersgildeplein. Rechts hangen de zakken plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pdb)
Volledig scherm
PREMIUM
Afval bij een steekproef van deze krant in de Arnhemse wijk Presikhaaf, aan het Kramersgildeplein. Rechts hangen de zakken plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pdb) © Rob Berends

Tonnen aan vervuild ingezameld plastic bezorgen gemeente Arnhem hoofdbrekens

ARNHEM - Het gemeentebestuur zit behoorlijk in de maag met het verkeerd door de bevolking inzamelen van plastic verpakkingen, blik en drinkpakken (pdb). Zestig procent gaat na afkeuring alsnog de vuilverbranding in. In drie maanden tijd ging het vorig jaar om 749.000 kilo, zo blijkt uit de laatste cijfers. 

6 reacties

 • Ik Ben het

  10 maanden geleden
  @Paul van Wijngaarden: hier ook gehad.. Grote sticker op de bak, bak niet geleegd.. Ik heb er een afvalcoach bij laten komen om te zien wat ik verkeerd had gedaan.. Die kon dus niets ontdekken. Behalve plastic badslippers die er ook in weggegooit waren. Maar dat was plastic wat volgens hem in de bak thuishoorde.. Op zijn advies heb ik die bij restafval gegooit. En toen moest vuilophaaldienst alsnog extra rijden om bak te legen.. Hoe krom kun je denken!
 • Rock Witten

  10 maanden geleden
  Dat heel veel mensen de PDB ernstig bevuilen is natuurlijk heel 'schofterig'. Maar met dat 'schofterige' is de wethouder zelf begonnen door de openingen van 60 liter te verkleinen naar 30 liter, veel mensen moesten de afvalbak van 60 liter vervangen in de keuken door een van 30 liter, die kosten vergoed zij niet. In het "communisme" gebeurd zoiets ook zonder overleg, dat is juist de achtergrond van Groen-Links. 17 maart krijgt u de rekening van de Arnhemmers. Openingen terug naar 60 liter.
 • René P. van Egmond

  10 maanden geleden
  Dit is zéker idealisme van Groen Links: de vervuiler zal betalen....maar dat werkt dus niet in een groot deel van Arnhem. Voor veel mensen is het sowieso een opgave te begrijpen wat in welke bak moet, los van moedwillig de boel frustreren en geld besparen. En dan ook nog die kleine 30 liter opening! In dorpen kan het prima werken, maar de stelling dat Arnhem niet Utrecht is, klopt alleen wat betreft inwoneraantal..op na nascheiding!
 • Johan Derksen

  10 maanden geleden
  Kijk nu komt de aap uit de mouw, daarvoor willen ze het plastiek enz weer bij het restafval, ten eerste meer geld binnenhalen en dan is dit probleem ook opgelost voor hun dan , milieu gaat er weer onder leiden ze zullen het wel weer willen verbranden ( kosten besparen wat op een latere tijdstip weer meer geld gaat kosten !!!! ) en de burgers betalen wel weer !!!!
 • JP Slot

  10 maanden geleden
  Wie afval zaait zal kritiek oogsten

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.