Nico Wiggers, leider van de Arnhemse Ouderen Partij, pleit met collega Lea Manders van Arnhem Centraal voor eerlijker afvaltarieven.
Volledig scherm
PREMIUM
Nico Wiggers, leider van de Arnhemse Ouderen Partij, pleit met collega Lea Manders van Arnhem Centraal voor eerlijker afvaltarieven. © Marina Popova

Voorstel: hoe groter de huishouding, hoe hoger de afvalrekening in Arnhem

ARNHEM - Laat elk Arnhems huishouden een basistarief voor afvalverwijdering betalen en verhoog die met een toeslag voor iedere persoon die daar deel van uitmaakt.

10 reacties

 • H. Boom

  6 maanden geleden
  Solidair zijn is iemand die nauwelijks inkomen heeft niet mee te laten betalen aan andermans afval. Er moet een grens komen. Idem met riolering en andere gemeente of provinciale kosten. Verhaal alleen de gemaakte kosten bij mensen met inkomen onder de 1000 euro per mnd. Dan kunnen deze mensen bijvoorbeeld ook de verwarming is aanzetten. Of een lekkere warme jas kopen. Er is armoede, daar moet je niet gaan plukken voor de rijkere. Laat solidair ook wat rechtvaardiger worden.
 • René Baars

  6 maanden geleden
  Waar bijna iedereen aan voorbij lijkt te gaan is dat je met afval scheiden niet minder afval overhoudt maar in plaats van 1 grote bult, veel kleine bulten... Kortom meer (voor)scheiden is niet minder vervullen! (Zeker niet wanneer het het meest lonend is om het vooral NIET in de container te doen) Willen we minder milieubelastend materiaal ge- en verbruiken (wat mij betreft wel) dan zullen we toch echt aan het begin moeten beginnen! Daar waar dat materiaal de economie ingaat!
 • Ysbrand Hendriksen

  6 maanden geleden
  Gezien zijn leeftijd en partij kan ik me voorstellen dat hij met zo iets komt. Scheelt hem in zijn kosten. Laten we solider zijn en vooral families met kinderen pakken. De meeste troep komt van diegene die ruim in het geld zitten. Laten we naast basis bedrag de woonoppervlak meetellen.
 • Eelco de Boer

  6 maanden geleden
  Lol, nu zijn we ineens van mening dat de vervuiler moet betalen. Maar bij het referendum zijn wel met zijn allen blind achter de paria van Presikhaaf (ook bekend als Bram Derix) aangelopen door te willen dat de containers altijd open zouden staan. Nu zien we de consequenties daarvan.
 • jan eikelboom

  6 maanden geleden
  Het loont niet om je afval te scheiden in Arnhem met dank aan al het onopgevoede volk met een hele grote mond.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  4

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.