Afvalcontainers in Arnhem.
Volledig scherm
Afvalcontainers in Arnhem. © DG

Waarom de afvalstoffenheffing relatief duur is voor eenpersoonshuishoudens

ARNHEM - Na het referendum over het afvalbeleid is het betalen per zak (diftar) afgeschaft. Terug naar het ‘oude’ systeem van betalen per huishouden. Maar alleenstaanden zijn daarin relatief duurder uit. Hoe komt dat?

5 reacties

 • Annelies Snel

  5 maanden geleden
  Voor mij zou het scheiden van afval ook niet meer nodig zijn. Ik ben slecht ter been en 1 x per week naar de afvalbakken is beter dan 2 x met gescheiden afval.
 • Els Weber-van Dreuten

  5 maanden geleden
  Gulik, als je je afval niet wilt scheiden betaal je, en wij dus allemaal, volgend jaar een nog hogere afvalrekening. Niet zo slim dus.
 • E Pleum

  5 maanden geleden
  De gemeente Arnhem discrimineert alleenstaanden. Zij betalen de rekening van het falende afvalbeleid. De prijsstijging die nu wordt doorgevoerd bedraagt voor alleenstaanden €64,46. Meerpersoonshuishoudens betalen slechts €32,64 meer, terwijl zij veel meer vervuilen als een eenpersoonshuishouden. Ik ben nu in juni aan mijn 3e restafvalzak bezig. Voor mij hoeft de wagen dus 1x in de 2 mnd langs te komen. Kan iem. mij uitleggen waarom ik moet meebetalen aan de rekening van meerpersoonshuishoudens?
 • Els Weber-van Dreuten

  5 maanden geleden
  Ik zie heel veel mensen die gewoon elke het afval in de zwerfvalklep proppen, die betaalden dus nauwelijks mee aan de afvalverwerking. Begrijp niet dat dit geen lichtje heeft doen branden bij de gemeente. Het kan gewoon niet dat je nooit restafval hebt.
 • Gerda Lindeman

  5 maanden geleden
  Ik vind het belachelijk ik heb 1 zak in de 2 weken dus dat is 26 keer 85 cent voor afval. Nu is dat aanzienlijk duurder. Je wordt eigenlijk gestraft omdat je alles zo net scheid en daardoor weinig afval hebt. Het staat gewoon niet in verhouding tot wat ik per zak betaalde.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.