Zo stemde Arnhem over afval. En het circus begint weer van voor af aan

kaartARNHEM - Moeten Arnhemmers binnenkort niet alleen met hun restafval, maar ook met hun plastic, blik en drankkartons (PBD) naar de ondergrondse straatcontainer lopen? Of mag het weer bij elkaar in de grijze kliko? 

5 reacties

 • Reyer den Hertog

  3 weken geleden
  Dit referendum had beter ingericht kunnen worden. Ik denk dat de meesten geen probleem hebben met afval scheiden en per zak betalen. De grootste irritatie komt voort uit het verkleinen van de opening. Ik ben bang dat er nu weer een ingewikkelde oplossing gaat komen, terwijl het antwoord waarschijnlijk is: Opening voor 60 liter zak, met een vast tarief. Misschien wat hoger dan 80ct. Prima.
 • R van Gameren

  3 weken geleden
  Als je ziet wat aan illegaal geplaatst afval in de wijk wordt geplaatst dan is dat gewoon triest om te zien. Wellicht bespaar je met flink nascheiden op jaarbasis maar de kosten die het dagelijks schonen van de containerplaatsen kost ook heel wat extra geld. Dat geld wordt via andere wegen weer door de gemeente op de burger verhaald, dus verborgen kosten en lastenverhoging tot gevolg. Arnhem liep nu al tonnen mis omdat er te weinig afval werd aangeboden. Helaas maar zo gaat het. Terug naar af.
 • Max Woods

  3 weken geleden
  Snap het soms gewoon niet. Grijze containers kost de burger ongeveer 100eur per jaar, nu krijg je dat geld terug naar moet je 0.81ct of zo per zak betalen. Scheid je dus goed de producten, dan hou je ongeveer één 60ltr zak over per week x 52 weken is 41eur, dan heb je dus 59eur in je zak gehouden. Waarom willen mensen nu weer meer gaan betalen, juist vaak die mensen die vaak ook nog eens krap zitten, en nu op afval kunnen 'verdienen'... Vreemd.
 • Ruben Driessen

  3 weken geleden
  Ik dacht dat er niet zoiets als een domme vraag bestond, tot ik de vraag over het referendum op papier zag staan. In feite werden er drie vragen in één vraag gesteld, waardoor nuance niet mogelijk was. Zo ben ik, gezien het kennelijk voor een groot deel van Arnhem niet lukt om afval te scheiden, wel voorstander van het tarief per storting op 0 euro zetten, de pasjes behouden ivm afvaltoerisme, containers niet weer ombouwen (verspilling van belastinggeld) en zo goed mogelijk na te scheiden.
 • Piet Biemans

  3 weken geleden
  Hoewel dit moeilijk is uit te voeren had het referendum beter moeten worden ingericht. Want het scheiden in restafval en PBD is een aspect, maar ook het verkleinen van de afvalingang is een ander onderwerp dat apart had moeten worden onderzocht. Verder , grof afval kon nu helemaal niet worden weggegooid door de kleine opening of gedeeltelijk alleen tegen hoge inwerpkosten .Verder de ondergrondse container plaatsen zelf werken als een magneet voor allersoorten bijzetafval, nauwelijks te handhaven

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Arnhem e.o.