Volledig scherm
Burgemeester Achmed Marcouch van Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Arnhems burgemeester Marcouch opent herdenking slag met parachutesprong

ARNHEM Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem maakt op donderdag 19 september een parachutesprong boven de velden nabij de Gelderse hoofdstad in navolging van de Britse luchtlandingstroepen in september 1944. 

Hij doet dat samen met Dan Snow, de wereldberoemde historicus die furore maakt met zijn podcasts over spannende geschiedenis. Meer dan één miljoen mensen luisteren maandelijks naar zijn bijdragen  n History Guy Dan Snow.

Dit jaar maakt Snow onderdeel uit van het megaspekakel Bridge to Liberation dat op vrijdagavond 20 september plaats vindt bij de John Frostbrug.

Alles zelf ervaren

Volledig scherm
Dan Snow © PR

Alles draait bij Marcouch en Snow om de vraag ‘Wat gebeurt er als je in 2019, 75 jaar na de sprong van deze ongelofelijk dappere soldaten, een parachutesprong maakt en je probeert voor te stellen wat die soldaten van toen meemaakten?’

De velden bij Arnhem zijn deze en volgende week het toneel van de internationale luchtlandingsoefeningen onder de titel 'Falcon Leap’.  Militairen van tal van landen nemen daaraan deel. 

Deze week oefenen de soldaten op materieeldroppings. Vanaf volgende week landden de parachutisten. Falcon Leap eindigt met de herdenking van operatie Market Garden in Ede op 21 september.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.