Volledig scherm
‘Krijtgraffiti’ die verwijst naar de Slag om Arnhem aan de voet van de John Frostbrug in Malburgen-Oost. © Rolf Hensel

‘Krijtgraffiti’ vertelt passanten bijzondere verhalen van de Slag om Arnhem

ARNHEM - Een tekst op het fiets- en voetgangers-pad aan de zuidoostkant van de John Frostbrug wijst passanten op de evacuatie na het mislukken de Slag om Arnhem, in september 1944. De zogenoemde ‘krijtgraffiti’ is er een van vijf die de afgelopen dagen zijn aangebracht in het hart van Arnhem. 

Behalve bij de ‘brug te ver’, zijn teksten aangebracht op het Gele Rijdersplein, de Apeldoornseweg, bij de Eusebiuskerk en het voormalige Sint Elisabeths Gasthuis. Alle verwijzen ze naar gebeurtenissen voor, tijdens of na de Slag om Arnhem. Mensen moeten daar letterlijk stil bij staan, is de bedoeling. De bijbehorende verhalen zijn online te lezen.

De gemeente Arnhem is op zoek naar vijf andere bijzondere verhalen om ook op die plekken in het kader van de Airborne-herdenking krijtgraffiti aan te brengen. Wie zo’n verhaal heeft, kan zich melden bij de afdeling communicatie van de gemeente Arnhem. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Moeder Madeleine: ‘Moordenaar Melissa is gevaar voor de samenleving’
    PREMIUM

    Moeder Madeleine: ‘Moordenaar Melissa is gevaar voor de samenle­ving’

    ARNHEM - Haar hele woonkamer in de Arnhemse wijk Schuytgraaf ademt Melissa. De kaars op tafel met haar portret draagt de tekst: ‘Uit ons leven, niet uit ons hart'. In de kast staat een grote foto en aan de wand hangt een geschilderd portret van de selfie die Melissa Ulrich ooit maakte. Een lachend onbezorgd gezicht, liggend in het gras. ,,Die heeft ze gemaakt in de Efteling op 5 mei 2006. Nog geen drie weken later was ze dood, vermoord", zegt moeder Madelein Weyling.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.