Volledig scherm
‘Krijtgraffiti’ die verwijst naar de Slag om Arnhem aan de voet van de John Frostbrug in Malburgen-Oost. © Rolf Hensel

‘Krijtgraffiti’ vertelt passanten bijzondere verhalen van de Slag om Arnhem

ARNHEM - Een tekst op het fiets- en voetgangers-pad aan de zuidoostkant van de John Frostbrug wijst passanten op de evacuatie na het mislukken de Slag om Arnhem, in september 1944. De zogenoemde ‘krijtgraffiti’ is er een van vijf die de afgelopen dagen zijn aangebracht in het hart van Arnhem. 

Behalve bij de ‘brug te ver’, zijn teksten aangebracht op het Gele Rijdersplein, de Apeldoornseweg, bij de Eusebiuskerk en het voormalige Sint Elisabeths Gasthuis. Alle verwijzen ze naar gebeurtenissen voor, tijdens of na de Slag om Arnhem. Mensen moeten daar letterlijk stil bij staan, is de bedoeling. De bijbehorende verhalen zijn online te lezen.

De gemeente Arnhem is op zoek naar vijf andere bijzondere verhalen om ook op die plekken in het kader van de Airborne-herdenking krijtgraffiti aan te brengen. Wie zo’n verhaal heeft, kan zich melden bij de afdeling communicatie van de gemeente Arnhem. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.