Volledig scherm
Wouter Albersen en Claas Onderwater van de Lions Club Renkum (links) overhandigen de cheque aan Janet Bakker en Peter Snapper van Renkum Leeft. © Gert Budding

Lions Club Renkum ondersteunt Renkum Leeft voor Airborne Herdenking

RENKUM/WOLFHEZE – Renkum Leeft, een enthousiast team bewoners van Renkum dat wil verbinden, informeren en activeren, heeft van de Lions CLub Renkum een cheque van 1650 euro ontvangen. Dat geld zal worden gebruikt voor de 75e herdenking van de Slag om Arnhem.

Het geld is afkomstig van de opbrengst van de wijnavonden die de Lions Club heeft georganiseerd in theeschenkerij De Boschhoeve in Renkum. Renkum Leeft kondigde aan het geld te zullen gebruiken voor een groot programma op de Renkumse Heide in september.

Dan wordt in Nederland op tal van plaatsen op grootse wijze Operatie Market Garden herdacht. De Renkumse Heide was in september 1944 een van de plekken waar Britse parachutisten landden in een poging de Rijnbrug bij Arnhem te veroveren en zo de Geallieerde troepen vrije doortocht te verschaffen naar het Duitsland van Adolf Hitler. De Slag om Arnhem werd echter verloren.

Lees ook de verhalen in het dossier Airborne Herdenking.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.