Volledig scherm
Een jonge deelnemer aan de Airborne Wandeltocht ontmoet een veteraan. © Cynner Leiwakabessy #FunckSterrShoots PhotoGraphy.

Meisje ontmoet veteraan: De Airborne-foto’s van Cynthia raken een snaar bij haar volgers

OOSTERBEEK - De foto’s raken velen: Een meisje dat een veteraan ontmoet  tijdens de Airborne Wandeltocht. Of een oude strijder die het te kwaad krijgt bij de presentatie van het Horsa-zweefvliegtuig.

De Arnhemse fotografe Cynner Leiwakabessy heeft het er maar druk mee. Ze legt de hele maand de gebeurtenissen rond de Airborne herdenkingen in en rond Arnhem vast voor de stichting Airborne Region. 

‘Het meisje en de veteraan’ was een van de tientallen foto’s die ze zaterdag schoot tijdens de 73ste Airborne Wandeltocht in Oosterbeek. Op zich nog een bescheiden aantal. ,,Ik liep zelf ook mee’’, verontschuldigt ze zich.

De foto werd onder meer opgepikt door wethouder Jasper Verstand van Renkum. Het meisje, dat een t-shirt draagt met het opschrift: ‘I am a child of freedom, thank you mr. veteran’, is zijn dochter.

Snelheid

Haar snelheid is  belangrijk, denkt ze. ,,Als ik een foto maak, staat ‘ie tien minuten later op mijn pagina op Facebook.’’ Die weten veel sympathisanten van de herdenkingen inmiddels feilloos te vinden. Dat blijkt wel uit het aantal keer dat de beelden zijn gedeeld op allerlei aan Market Garden gerelateerde pagina’s in binnen- en buitenland. 

En dan moet de echte herdenking nog beginnen. 

Volledig scherm
Een Airborne-veteraan krijgt het te kwaad bij de presentatie van de Horsa-glider in Oosterbeek. © Cynner Leiwakabessy #FunckSterrShoots PhotoGraphy
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.