Volledig scherm
Prins Charles komt naar de Airborne-herdenking in Oosterbeek. © EPA

Prins Charles komt ook naar herdenking Airborne in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Prins Charles van Wales komt naar Oosterbeek tijdens de Airborne-herdenking, zaterdag 21 september. Hij brengt dan een bezoek aan het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek.

De troonopvolger doet die dag ook de Horsa Glider aan. Deze replica van een Brits zweefvliegtuig staat vanaf volgende week bij het Airborne Monument in Oosterbeek, tegenover Hartenstein. Donderdag komt de Horsa Glider naar Oosterbeek, waarna het toestel in elkaar gezet wordt door vrijwilligers.

Hoe laat de prins precies in Oosterbeek aanwezig zal zijn, is nog niet bekend. Naast zijn bezoek aan Oosterbeek is prins Charles, zoals eerder al bekend werd, aanwezig bij de herdenking van de luchtlandingen op de Ginkelse Heide in Ede. Ook prinses Beatrix zal die herdenking bijwonen. Bij de luchtlandingen worden tienduizenden bezoekers verwacht.

De Britse troonopvolger en zijn vrouw Camilla waren voor het laatst in Nederland bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013. In 1994, bij de 50e herdenking van de Slag om Arnhem, woonde Charles de herdenking op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek bij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.