Vierdaagseloper Bart Pörtzgen uit Cuijk loopt de alternatieve Vierdaagse van legerdumpshop Nijmeegs Jopie, inclusief Vierdaagsevlag.
Volledig scherm
PREMIUM
Vierdaagseloper Bart Pörtzgen uit Cuijk loopt de alternatieve Vierdaagse van legerdumpshop Nijmeegs Jopie, inclusief Vierdaagsevlag. © Paul Rapp

Bart loopt stiekem toch een soort Vierdaagse: ‘Ik had al 150 kilometer getraind, dus ik zocht een uitdaging’

NIJMEGEN - Onmiskenbaar een Vierdaagsewandelaar, dat is Bart Pörtzgen uit Cuijk (54). De enorme groen-oranje Vierdaagsevlag die hij meedraagt tijdens zijn wandeltocht verraadt dat hij niet zomaar iemand is die een ommetje maakt. Bart loopt meer dan dertig kilometer vandaag.  ,,Het is wel anders zo zonder publiek. Maar ik krijg wel veel duimpjes en aanmoedigingen. Ook auto's die toeteren.”

2 reacties

 • anoniema

  11 maanden geleden
  Wat is hier stiekem aan ? Iemand die een deel van de route loopt die met de 4daagse ook gelopen word. Is niets bijzonders want dat doen er in deze tijd velen en het is ook niet verboden Goede journalistiek , artikelen de aandacht laten trekken door onwaarheden.
 • C Overdijk

  11 maanden geleden
  Ziet er niet echt stiekum uit.....
 1. Theo en Jannie raken in de war van een ongemaaid grasveld
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Theo en Jannie raken in de war van een ongemaaid grasveld

  Het liefst zou ik dit verhaal beginnen met woorden van een ‘oude Indiaan’. Als die iets zegt over de natuur, luistert tenminste iedereen. Aan ‘de oude indiaan’ hangt het idee dat zij – de Indianen – wél verantwoord om konden gaan met de aarde. Maar misschien hoef ik niet zo exotisch te zijn en kan ik ook gewoon het oude keuterboertje uit de Ooijpolder vragen hoe het was om mét de natuur te leven in plaats van er tegenin.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.