Alternatieve Vierdaagse
Volledig scherm
Alternatieve Vierdaagse © Bernd Ritschel

Meer dan 15.000 aanmeldingen voor alternatieve vierdaagse

NIJMEGEN - Meer dan 15.000 mensen hebben zich ingeschreven voor de Alternatieve Vierdaagse. Die wordt georganiseerd omdat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar niet doorgaat om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 1. Bart loopt stiekem toch een soort Vierdaagse: ‘Ik had al 150 kilometer getraind, dus ik zocht een uitdaging’
  PREMIUM

  Bart loopt stiekem toch een soort Vierdaagse: ‘Ik had al 150 kilometer getraind, dus ik zocht een uitdaging’

  NIJMEGEN - Onmiskenbaar een Vierdaagsewandelaar, dat is Bart Pörtzgen uit Cuijk (54). De enorme groen-oranje Vierdaagsevlag die hij meedraagt tijdens zijn wandeltocht verraadt dat hij niet zomaar iemand is die een ommetje maakt. Bart loopt meer dan dertig kilometer vandaag. ,,Het is wel anders zo zonder publiek. Maar ik krijg wel veel duimpjes en aanmoedigingen. Ook auto's die toeteren.”
 2. Sergeant van de mariniers: ‘Je hebt er wel discipline voor nodig’
  Alternatieve vierdaagse

  Sergeant van de mariniers: ‘Je hebt er wel discipline voor nodig’

  Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is de Vierdaagse afgelast. En dat doet pijn in Nijmegen, en ook een beetje in de rest van Nederland. Om de pijn wat te verzachten heeft De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) samen met DPG Media, uitgever van deze krant De Alternatieve Vierdaagse in het leven geroepen. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven en op een zelf gekozen moment 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer lopen, met behulp van een app op de telefoon. Deze krant brengt dagelijks de persoonlijke verhalen van deelnemers in rubriek de ‘viervraagse’. Te beginnen met sergeant van de mariniers Ruben de Jong.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.