Toch de Vierdaagse vieren bij de Achtertuin: ‘Dichterbij het feestgevoel kom je niet’

videoNIJMEGEN - Pleinen vol mensenmassa's, zingende menigtes en rijen feestgangers: normaal is dat deze tijd hét beeld van Nijmegen. Het coronavirus heeft een streep door de Vierdaagsefeesten gezet. Maar er is een alternatief: de Achtertuin, tijdens de ‘niet-Vierdaagse’ het centrum van de feestweek. ,,Dit komt het dichtst bij het gevoel van de feesten.”

8 reacties

 • Wilfred Geen_nee

  11 maanden geleden
  In dat soort krantjes komt elke uitbater wel eens aan de beurt. Dit riekt een beetje naar "competitievervalsing", want voortdurend worden deze twee aangeprezen. Bovendien en dat is het belangrijkste hiervan: waarom geen messcherp stuk erover schrijven dat het niet corona-proof is? 
 • KNijmegenaar

  11 maanden geleden
  Je hoeft het niet te lezen en daarnaast: aller schoorstenen moeten ook blijven roken. En op zich deel ik je mening dat artikelen als deze wellicht ook beter in de Brug of de Weekendkrant (bestaat die nog?) thuishoren. Punt alleen is dat de bezorging van genoemde krant(en) allerbelabberdst is, dus vind ik het best prettig om zo nu en dan hier dergelijke artikelen te lezen, want het is iedere week maar weer de vraag of er een huis aan huis krantje in de bus ligt.
 • KNijmegenaar

  11 maanden geleden
  Het lijkt er inderdaad op dat het hier niet Corona-proof is. Elders in de krant een interview met de uitbaters van het bewuste café in Hillegom die nochtans alle maatregelen genomen zouden hebben en waar zich toch direct en indirect tientallen mensen tot uiteindelijk wellicht 100 tot 200 besmet hebben met het Corona virus. Wellicht is het een idee om bij de Vasim een Covid-19/Corona teststraat in te richten?
 • Wilfred Geen_nee

  11 maanden geleden
  Ongelooflijk. Bovendien een beetje onpasselijk word ik ervan als de papierfabriek en deze creatie continu gepromoot worden door de Gelderlander (indebuurt heeft hier vast weer mee te maken) en zodoende gaat vriendjespolitiek weer boven echte journalistiek. 
 • Benardus123

  11 maanden geleden
  Waar is burgermeester Bruls nu met zijn Strenge optreden

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.