Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Appelpop weer fors duurder voor Tiel

TIEL - De grote Tielse evenementen Appelpop en Fruitcorso pakten in 2017 weer duurder uit voor de gemeente dan gedacht. Uit de evaluatie van de evenementen blijkt een tekort van 34.000 euro.

Met name de organisatiekosten van Appelpop schieten in de rode cijfers. Het Fruitcorso bleef ruim onder budget.

De extra kosten zijn vooral gemaakt voor anti-terreurmaatregelen met roadblocks maar er waren ook extra kosten voor het weghalen van lichtmasten en plaatsen van een zendmast, het schoonmaken van de binnenstad en maatregelen om het publiek in goede banen te leiden. 

Slecht weer

Belangrijkste tegenvaller is de opbrengst van de veerponten bij de evenementen. Dit was begroot op 50.000, evenveel als in 2016, maar werd krap 34.000 euro. De gemeente wijt dit met name aan het slechte weer tijdens Appelpop.

Antitereur

De organisatie van het Tielse popevenement kostte de gemeente 152.000 euro, Fruitcorso inclusief de braderie zo'n 50.000 euro. Voor de antiterreurmaatregelen die dit jaar voor het eerst getroffen werden trok Tiel 10.000 euro uit. Hoewel meer dan begroot, zijn de totale kosten nog iets lager dan in 2016 toen de evenementen ook over het budget gingen.

Tiel zit al een paar jaar met de kosten van grote evenementen in de maag. De gemeente wil erop bezuinigen maar heeft die plannen na fel protest van met name de organisaties van Appelpop en Fruitcorso voorlopig weer laten varen. In de begroting was al tijdelijk 60.000 euro extra opgenomen.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland