Volledig scherm
Het kleine podium op Appelpop dat tot de editie van 2017 door McDonald's werd gesponsord. © DG

Relletje rond DOOL speelt geen rol bij eind sponsoring McDonald's Appelpop

TIEL - Het akkefietje van vorig jaar met de band DOOL heeft er niets te maken, maar McDonald's is dit jaar niet meer de sponsor van het kleinste Appelpop-podium. McBlossom heet dit jaar Rabostage.

Dool zegde vorig jaar op het allerlaatste moment af. Frontvrouw en gitariste Ryanne van Dorst wilde niet op een podium staan dat werd gesponsord door de Amerikaanse hamburgergigant. ,,Sommige bedrijven passen niet in het gedachtegoed waar DOOL als band en de afzonderlijke leden persoonlijk voor staan’’, zei Ram Lauwrier, manager van Ryanne van Dorst tegen De Gelderlander.

Geen rol

Volledig scherm
Ryanne van Dorst © RV

,,Nee, met die historie heeft de naamwisseling niets te maken’’, zegt programmeur en woordvoerder van Appelpop Roderick Udo. ,,Het contract met McDonald's liep af en is niet verlengd. De Rabobank is de nieuwe sponsor.’’ McDonald's bevestigt dat. ,,Over DOOL hebben we nooit meer iemand gehoord, dat heeft geen rol gespeeld’’, zegt een medewerker.  

DOOL sprak na de afzegging in 2017 de hoop uit op een nieuwe uitnodiging. Lauwrier: ,,Hopelijk vragen ze ons volgend jaar weer, maar dan wel voor een ander podium...’’ 

'Grootkapitaal'

Udo liet vorig jaar al weten dat dat het bespreekbaar was om DOOL opnieuw te boeken. ,,No hard feelings’’, zei hij vorig jaar. ,,We zullen zien hoe het loopt en of we ze weer vragen.’’

Door de wisseling van sponsor zou het voor DOOL geen beletsel meer hoeven zijn om naar Tiel te komen – tenzij Ryanne van Dorst problemen heeft met een podium gesponsord door het 'grootkapitaal'... Maar zover komt het niet: DOOL staat voor de editie 2018 niet geprogrammeerd. ,,Het paste niet in ons en niet in hun schema’’, verklaart programmeur Udo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland