Volledig scherm
Appelpop 2017. © Foto Raphael Drent

Trappen langs Waalkade voor Appelpop gereed

TIEL - In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zijn de trappen langs de Waalkade wel nog voor Appelpop gereed. Dit project staat los van de overige werkzaamheden in fase 1 van het opknappen van de Waalkade.

Eerder deze week werd bekend dat de aanbesteding voor het opknappen van de Waalkade is mislukt. Er is te weinig budget voor de gedane aanbiedingen.

De aanleg van de trappen naar de Havendijk is los geknipt van de overige werkzaamheden. De trappen zijn nodig voor Appelpop, zodat de grote hoeveelheid mensen de kade tijdig kan verlaten in geval van nood. 

De aanleg van de trappen begint in de week van 14 mei, de verwachting is dat de trappen rond 9 juli klaar zijn. Gedurende deze tijd wordt ook de Pinksterkermis op de kade gehouden. Volgens de gemeente bijt dit elkaar niet. Het werkterrein wordt afgesloten met hekken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Introductie van een import-kleikont
    PREMIUM

    Introduc­tie van een im­port-klei­kont

    Hé, een nieuwe! En nog best jong ook, hoor ik u denken. Om beide zaken kan ik moeilijk heen. Sterker: afgelopen week zette ik voor het eerst journalistiek voet aan wal aan de overkant van de Rijn. In het gebied van de ‘kleikonten’, zoals Betuwenaren gekscherend in mijn thuisdorp worden genoemd. Joni van Essen, aandachtsgebied Tiel en min of meer import-kleikont. Aangenaam kennis te maken. Ruim een jaar schreef ik stukken voor de Vallei-editie van deze krant en probeerde ik ondertussen een opleiding af te ronden. Beide met succes, zo blijkt. Het diploma is binnen en ik ben officieel verslaggever. Zij het in een regio die ik wel ken en weleens bezoek, maar nooit heb bekeken met een journalistieke bril op. Mijn omgeving wenste me succes, al was het maar met het oversteken van de altijd drukke Rijnbrug. Maar de mensen zijn er gemoedelijk, zo werd mij beloofd. Iets om naar uit te kijken. De eerste signalen zijn in elk geval goed. Beste Rivierenlanders, u zult begrijpen dat mijn affiniteit met de regio in schril contrast staat met dat van mijn ervaren collega’s. Nóg wel. Mijn verzoek aan u is te helpen dat te veranderen. Wat beroert u en uw familie, wat maakt dat er in de buurtappgroep honderden berichten de revue passeren, waarom is de bakker over de rooie? Anders gezegd: wat houdt Rivierenland bezig? Ik hoor het graag. App, mail, bel, tweet, schrijf of reageer hieronder. Óf trek me aan m’n mouw als u me ergens ziet. Mits ik niet vast sta op de Rijnbrug, natuurlijk.

Rivierenland