Volledig scherm
PREMIUM
Aan de bars van Appelpop 2018 werd duidelijk gemaakt wie drank mocht en wie niet. © Harold Schuil/DG

18-minners moeten blazen op Appelpop: met alcohol op niet het terrein op

TIEL - Jongeren die het terrein van het muziekfestival Appelpop in Tiel op willen lopen, moeten er rekening mee houden dat ze aan een blaastest onderworpen kunnen worden. Wie nog geen 18 is en alcohol heeft gedronken, komt het festivalterrein niet op.

Quote

De ellende is al gebeurd voor ze het terrein opkomen en dan vallen ze hier om

André Keij

De blaastesten bij de poort zijn een gevolg van een debacle van twee jaar geleden. Toen waren de EHBO’ers op het terrein voornamelijk bezig jongeren te helpen die te veel gedronken hadden. Maar liefst achttien jongeren moesten naar het ziekenhuis wegens overmatig alcoholgebruik. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Drie oorlogsfoto's Rivierenland in de race voor landelijke tentoonstelling, keuze van de Commissaris sneuvelt

    Drie oorlogsfo­to's Rivieren­land in de race voor landelijke tentoon­stel­ling, keuze van de Commissa­ris sneuvelt

    TIEL/ZOELEN/CULEMBORG - Van de jonge Siem die op de trein naar Zweden wacht tot de Culemborgse synagogekoster die weer opduikt: ook in Rivierenland zijn bijzondere oorlogstaferelen vastgelegd. Drie ervan zijn nog in de race voor een plekje in de tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 foto's. Opvallend: de keus van Commissaris van de Koning John Berends, de Tielse ‘puinexpres’, is gesneuveld in de publieksronde.

Rivierenland