Grote Oord in 1967 met het ‘Bungalow-spandoek’ van de Hema boven de Weverstraat, verwijzend naar de noodvestiging aan de Oeverstraat tijdens de verbouwing van het winkelpand.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote Oord in 1967 met het ‘Bungalow-spandoek’ van de Hema boven de Weverstraat, verwijzend naar de noodvestiging aan de Oeverstraat tijdens de verbouwing van het winkelpand. © Gelders Archief 1524 - 4795

Hema, de winkel waar rijke Arnhemmers niet gezien wilden worden

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de ‘Arnhemsche Courant’, aan de hand van een oude foto het leven in Arnhem in vroeger dagen. Deze week het warenhuis van ‘de werme wurs’.

1 reactie

 • Anton Rombouts

  4 weken geleden
  Succes, lijkt me een beetje achterhaald. Buiten Nederland zijn alle Hema filialen namelijk gesloten en/of overgenomen. In Nederland zijn er nog 118 filialen, waarvan 62 franchise. Hopelijk gaat het Hema verder goed onder de nieuwe eigenaar.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.