De kapper en het kruidenierswinkeltje aan de Juniperusstraat in 1956.
Volledig scherm
De kapper en het kruidenierswinkeltje aan de Juniperusstraat in 1956. © Gelders Archief 1524-4061

Noodwoningen in Vijverwijk zaten vol luizen, vlooien en ander ongedierte

Arnhem voor eeuwigBehalve de vorige week behandelde naoorlogse noodwoningen in de wijk Alteveer kende Arnhem een nog veel grotere wijk met tijdelijke onderkomens. Naast de wijk Geitenkamp, op toen nog Rozendaals grondgebied, werden in 1946 in opdracht van de Centrale Woningstichting 186 noodwoningen gebouwd.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.