Noodwoningen in Rijnwijk met enkele van de bewoners, kort voor de afbraak in 1928. Links op de achtergrond zien we vaag de Grote of Eusebiuskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Noodwoningen in Rijnwijk met enkele van de bewoners, kort voor de afbraak in 1928. Links op de achtergrond zien we vaag de Grote of Eusebiuskerk. © Gelders Archief 1501-04-17984

Ook in Rijnwijk stonden ooit noodwoningen als oplossing voor gebrek aan huizen na de Eerste Wereldoorlog

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft oud-journalist Peter Bloemendaal aan de hand van een oude foto het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag de derde en laatste aflevering over noodwoningen die ooit in Arnhem hebben gestaan.

  1. Man dringt woning ex binnen tijdens haar vakantie en steelt pikante foto’s: ‘Zo kon ik haar toch nog zien’
    PREMIUM
    4

    Man dringt woning ex binnen tijdens haar vakantie en steelt pikante foto’s: ‘Zo kon ik haar toch nog zien’

    DOORWERTH – Hij belaagde zijn ex in Doorwerth door haar tientallen, vaak seksistische en agressieve berichten per dag te sturen. Hij gluurde door het raam, belde aan en ging tekeer. Hij drong haar woning binnen toen ze op vakantie was en zette pikante foto’s en filmpjes van haar laptop over naar zijn telefoon. En ten slotte ging hij ook nog eens stiekem filmen over de rand van kleedhokjes bij zwembaden in Ede en Heijen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.