Dansen op een zwoele zomeravond op het terras van De Theepit in Park Sonsbeek in 1955. (Copyright Gelders Archief).
Volledig scherm
PREMIUM
Dansen op een zwoele zomeravond op het terras van De Theepit in Park Sonsbeek in 1955. (Copyright Gelders Archief). © Gelders Archief

Sonsbeek, waar in De Theepit menig Arnhemse liefde opbloeide

Arnhem voor eeuwigHet had maar weinig gescheeld of Arnhem had nooit een Park Sonsbeek gehad. Baron van Heeckeren, die in 1821 grote stukken landgoed ten noorden van Arnhem -waaronder Sonsbeek en de Hartjesberg met de Witte Villa- had gekocht, raakte vanaf 1880 door de enorme kosten van onderhoud in financiële problemen en moest uiteindelijk al zijn landerijen verkopen. 

2 reacties

 • Titus null

  3 dagen geleden
  Ben niet in Arnhem e. o. opgegroeid, maar hoorde van 80 jarige en oudere mensen hoe het allemaal was, de danslocaties, de Rutex met balustrade omloop boven, en dansvloer, bovenzaal van Musis ,en veel andere zalen die ik nooit gezien heb, en niet meer bestaan. Moet wel bijzonder zijn geweest, Arnhem was in die tijd blijkbaar een gezellige stad om uit te gaan.
 • Erlend Josephy

  4 dagen geleden
  Ja, de Theepit. Heb ik ooit eind 50-er/begin 60-er jaren een demonstratie bijgewoond, waarin 2 meisjes (een blonde en een donkerharige) de Charleston dansten. De donkerharige was meen ik een dochter van de Italiaanse schoorsteenveger Sciarone die in de Zwanenstraat woonde. Dasz wahren ja Zeiten!!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

 2. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

Arnhem e.o.