Oorlogsschade aan het St. Peters Gasthuis, mei 1945. Het pand had toen de grootste spiegelruit van de stad. Er was toen een antiekzaak in gevestigd. Bij het herstel van de oorlogsschade is de oorspronkelijke vorm van de pui weer teruggekeerd. Rechts ernaast de boekdrukkerij en boekhandel G.W. van der Wiel en Co die er in 1910 ook al zat. Daarnaast de winkel in koloniale waren en comestibles (kruidenierswaren) van F. E. van Binsbergen. Foto: Nico Kramer, Gelders Archief nr. 1523 - 148-0224, CC-BY-4.0 licentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Oorlogsschade aan het St. Peters Gasthuis, mei 1945. Het pand had toen de grootste spiegelruit van de stad. Er was toen een antiekzaak in gevestigd. Bij het herstel van de oorlogsschade is de oorspronkelijke vorm van de pui weer teruggekeerd. Rechts ernaast de boekdrukkerij en boekhandel G.W. van der Wiel en Co die er in 1910 ook al zat. Daarnaast de winkel in koloniale waren en comestibles (kruidenierswaren) van F. E. van Binsbergen. Foto: Nico Kramer, Gelders Archief nr. 1523 - 148-0224, CC-BY-4.0 licentie. © Gelders Archief.

St. Peters Gasthuis, van ‘geestelijck huys voor die ermen’ tot revolutionaire priklimonade

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemsche Courant, aan de hand van een oude foto het leven in Arnhem in vroeger dagen. Deze week: een van de beroemde ‘Drie Gasthuizen’.

0 reacties

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.